Přejít na obsah

#Seznam.cz Výzkumník



Lepší kvalitu televizního vysílání lidé oceňují hlavně u dokumentů. Kvůli přechodu na DVB-T2 se kupují předně set-top boxy, s jejich dostupností jsou problémy

Více jak polovina Čechů očekává od přechodu na DVB-T2 zlepšení kvality obrazu. Zhruba třetina dotázaných pak kvalitnější obraz ocení hlavně u dokumentů nebo sportovních pořadů. V souvislosti se změnou způsobu vysílání si většina lidí pořizuje spíš set-top box než nový televizor. S dostupností levnějších kusů je ale problém. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu* společnosti Seznam.cz.  


Průzkum: Potraviny se budou na Vánoce nakupovat online hlavně v Praze. Zájem je o speciální a těžší suroviny

Kristýna Hořovská 19. listopadu 2019

Prostřednictvím internetu se budou letos na vánoční svátky nakupovat nejen dárky, ale i potraviny. Zatím se k tomu chystá zhruba desetina dotázaných. V Praze chce ale na Vánoce a Silvestra tímto způsobem nakupovat víc jak čtvrtina respondentů průzkumu* společnosti Seznam.cz. Zájem o online nákupy potravin v hlavním městě potvrzují i služby Košík.cz a Rohlík.cz.


Pošta, kurýr, nebo osobní vyzvednutí? Před Vánoci bude rušno hlavně v externích výdejních místech

Kristýna Hořovská 13. listopadu 2019

Čeští zákazníci, kteří letos budou objednávat vánoční dárky online, plánují masivně využít tzv. externí výdejní místa. Vyplývá to z průzkumu* společnosti Seznam.cz, ve kterém to uvedlo 70 % dotázaných. Nejvíce budou externí sklady vytížené v Praze. Naopak v malých obcích s méně než tisíci obyvateli dotázaní častěji volí doručení domů kurýrem.


Češi milují grilování, nově je láká příprava miniburgerů. Mladí a lidé z Prahy však volí zdravější varianty

Kristýna Hořovská 27. května 2019

Podle on-line dotazování Seznam.cz v létě grilují více jak čtyři pětiny Čechů, a to nejčastěji na zahradě na klasickém grilu na uhlí. Za grily jsou ochotni zaplatit v průměru 3 300 Kč. Lidé v průzkumu uvedli, že si zpravidla připravují kuřecí maso nebo uzeniny. Hodně oblíbené je i vepřové maso, hermelín nebo krkovička. Mladí lidé …


Koleda vynáší, ukazuje průzkum Seznam.cz. Dospělým slivovici a koledu v hodnotě až 80 korun

Kristýna Hořovská 8. dubna 2019

Jak ukázal průzkum české internetové jedničky Seznam.cz, velikonoční dobroty si lidé připravují většinou podomácku sami, mezi nejoblíbenější patří tradiční beránek. Koledování dlouhodobě převažuje v menších českých obcích a zvykům kraluje barvení vajíček. Hitem určeným pouze dospělým koledníkům jsou pro letošek domácí pálenky a jeden dospělý člověk si přijde na výslužku ve výši 80 korun.


O původ vajec se podle průzkumu Seznam.cz zajímají hlavně mladí lidé

Kristýna Hořovská 8. dubna 2019

Podle průzkumu české internetové jedničky Seznam.cz je původ potravin, v tomto případě vajec, důležitější zejména pro mladší lidi a obyvatele větších měst. Váhu mu přikládá téměř třetina lidí ve věku 15 až 24 let a také spíš ti, kteří žijí v Praze. Obecně si však Češi za kvalitní vejce připlatit nechtějí. Podle nákupního rádce Kupi.cz spíše vyčkávají, …

Zpracování osobních údajů

Za účelem využití služby „Newsletter Seznam.cz” dostupné na internetové adrese (URL) https://blog.seznam.cz (dále jen „Služba“) uživatelem Služby (dále jen „Uživatel“) je společnost Seznam.cz, a.s., IČO 261 68 685, se sídlem Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5, provozovatel Služby (dále jen “Provozovatel”) oprávněna zpracovávat osobní údaje Uživatelů (zejména adresné a popisné údaje v rozsahu níže uvedeném), které tito Uživatelé poskytnou Provozovateli v rámci užívání Služby.

Osobní údaje Uživatele budou zpracovány Provozovatelem v nezbytném rozsahu za účelem poskytování Služby, a to zejména za těmito účely:

  • za účelem zařazení kontaktních údajů do databáze Provozovatelem a za účelem zasílání obchodních nabídek Uživateli ze strany Provozovatele;
  • za účelem zařazení kontaktních údajů do kontaktů Provozovatele za účelem vzájemné budoucí komunikace Provozovatele a Uživatele.

Takové zpracování osobních údajů je zákonné, jelikož je nezbytné pro splnění smlouvy, na jejímž základě Uživatel užívá Službu, a jejíchž smluvní stranou je Uživatel, jako subjekt osobních údajů.

Provozovatel postupuje při zpracování osobních údajů v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen „nařízení“), zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, zákonem č. 111/2019 Sb., kterým se mění některé zákony s přijetím zákona o zpracování osobních údajů, zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, zákonem č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a dalšími právními předpisy upravující ochranu osobních údajů.

Podrobnější informace o nakládání s osobními údaji jsou uvedeny na internetových stránkách Provozovatele, a to v příslušné sekci.

Beru na vědomí