Září ovládli na internetu Láďa Hruška a skupina Kabát

9. října 2014

image

První měsíc školního roku nepatřil školním tématům, ale dvěma současným kulturním fenoménům. Reportážní kuchař Láďa Hruška vydal vlastní kuchařku, která si vysloužila téměř stejnou pozornost jako koncert kapely Kabát na Vypichu.

Seznam skokanů českého internetu, který shrnuje přehled dotazů, které lidé hledali na internetu častěji než v předchozích měsících, je přehled toho nejzajímavějšího, co se v uplynulém měsíci stalo. Pohled na zářijové skokany proto ukazuje, že Čechy v současné době nejvíce zajímá především kuchař Ladislav Hruška, který týden co týden na televizních obrazovkách ukazuje, jak si levně uvařit oběd či večeři. V minulém měsíci totiž vyšla jeho autorská kuchařka. Ta se stala nejen nejrychleji prodávanou kuchařkou v českých knihkupectvích, ale také nejvýraznějším skokanem v kategorii „Komerční produkty“. Krom toho ale Ladislav Hruška zaujal kuchaře a kuchařky svým receptem na dukátové buchtičky. Ty obsadily čtvrté místo v kategorii „Ostatní“.

Nejvýraznější událostí se na internetu v září stalo úmrtí Petra Skoumala. Lidé si hledali informace o jeho životě i manželce Iloně Svobodové. Velké pozornosti se dostalo také kauze okolo vraždy dívky v Klášterci nad Ohří. Třetím tématem září se poté stalo skotské referendum o nezávislosti, o které projevili čeští uživatelé internetu nebývalý zájem. Vrcholem letní hudební festivalové sezony se v září ukázal být koncert bigbeatové stálice Kabát. Ta vystoupila na Vypichu a na její koncert dorazilo přes šedesát tisíc návštěvníků. Dotaz „Kabáti 13. 9. 2014“ se stal jasnou jedničkou v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“.

Novinky.cz
Na Chomutovsku proběhla v září velká kauza. Devítiletá dívka byla nejprve pohřešována a následně objevena mrtvá. Čtenáře události okolo vraždy velmi zajímaly, což dokazuje i fakt, že článek o ní se na Novinky.cz stal tím nejčtenějším. Nejsledovanějším videem se stal virál, v němž lidi strašil pes převlečený za obřího pavouka.

image

Sport.cz
V září se stala smutná událost. Bývalý hokejový reprezentant Miroslav Hlinka spáchal sebevraždu. Náš hokejový národ tato událost velmi zasáhla. Článek, který o události informoval, se stal na Sport.cz nejčtenějším v celém měsíci. Záběry kontroverzních dresů kolumbijských cyklistek se poté staly nejzajímavějším videem.

image

Super.cz
Nejčtenějším článkem na lifestylovém serveru Super.cz se v září stal text, který připomněl jednu smutnou historickou událost. Mezi videy dominoval excentrický striptýz herečky Báry Polákové.

image

Stream.cz
Neštěstí druhých očividně táhne zájem diváků na Stream.cz. V září se stal jasně nejsledovanějším videem jeden z dílů pořadů Darwinovy ceny, který ukazuje záběry kousků lidí, kteří ne zcela domysleli možné důsledky svých činů. Druhým nejsledovanějším videem byl díl pořadu slavné dny pojednávající o začátku druhé světové války.

image

Kupi.cz
V září naplno propukla sezona dýní. Můžete je spatřit nejen na každém farmářském trhu, ale také ve skokanech serveru Kupi.cz, kde se umístila na čtvrtém místě. K dýni se letos bude zřejmě nejčastěji podávat rýže, což usuzujeme z dalšího skokana, rýžovaru.image

imageimageimageimage

Marek, Martin, Michal, Kuba

Sdílet na sítích