Rychlejší nakupování, chytré vyhledávání a všechny informace na jednom místě – beta verze Zboží.cz se představuje

10. září 2014

image

Zboží.cz začíná před startem hlavní nakupovací sezony testovat svoji novou podobu. Ta si klade za cíl zjednodušit lidem hledání produktu a případně jim nabídnout kompletní příslušenství či ideální alternativu nákupu. Internetovým obchodům by naopak měla přivést více kvalitních zákazníků.

Domovská stránka beta verze Zboží.cz kromě grafických úprav nově nabídne 4 zajímavé tipy (aktuální verze nabízí produkt 1) na nákup. Největší změny však na nakupující čekají při hledání samotných produktů. image

Nově se tak při hledání například mobilního telefonu dostane k lidem kromě samotného výrobku i přehledný výpis kategorií, kde se hledaný výraz nachází (adaptéry, pouzdra, nabíječky atd.). Mezi těmito kategoriemi se lze navíc velice rychle pohybovat díky navigaci na levé straně. „Česká republika je rájem e-shopů s nejrůznějším sortimentem. Zákazník se tak může v této záplavě nabídek jednoduše ztratit. Tomu jsme chtěli na Zboží.cz zamezit a nabídnout lidem všechny informace o zboží na jednom místě a v novém jednoduchém designu,“ řekl Milan Šmíd, manažer Zboží.cz.Ve výpisu produktů nově nakupující naleznou také možnost rovnou přejít do obchodu.

Proměnou v beta verzi prošel i detail produktu. „Ten nově lidem neslouží jen k porovnání cen, jak tomu bylo doposud. Naopak jsme formulář s obchody zkrátili na pouhých 5 nabídek, který lze samozřejmě rozkliknout a dostat se ke kompletnímu výpisu. Mnohem více prostoru jsme však věnovali doplňkovým informacím, jako je rychlý a jednoznačný přechod mezi variantami produktu (například kapacita paměti telefonu), hodnocení uživatelů, kam mohou nově nahrávat i fotografie či kompletnímu výpisu příslušenství, jenž lze k výrobku na Zboží.cz nalézt,“ řekla Blanka Kunčarová, produktová manažerka Zboží.cz. Detail produktu by se tak na Zboží.cz měl stát jakýmsi informačním centrem, kam si nakupující mohou přijít třeba i stáhnout manuál k použití.image

beta verzi samozřejmě nechybí ani možnost porovnávání výrobků či přidání si je do oblíbených. Zkušební verze Zboží.cz přináší řadu změn a doufáme, že se stane tím pravým pomocníkem. Nicméně se zde může stále objevit řada chybiček. Budeme moc rádi, pokud nám dáte vědět své postřehy či nápady, jak službu ještě více vylepšit, aby byla práce s ní pro vás ještě příjemnější. Své postřehy nám můžete psát do formuláře. Odkaz na něj naleznete přímo na domovské stránce,“ řekl Šmíd.

 image

Pavel

Sdílet na sítích