Mnoho nových funkcí a kompletně nový design – nové Mapy.cz v provozu

24. června 2014

image

Po téměř tří měsíčním testování míří úpravy na oblíbeném mapovém serveru, Mapy.cz, do ostrého provozu. Více jak 2,7 milionu reálných uživatelů měsíčně, kteří hledají polohu, spojení či si plánují trasu výletu, přinese nové přehlednější prostředí a řadu nových funkcí. Například Seznam.cz Panorama, MHD plánovač spojení či 3D mapy – to vše je nyní k dispozici přímo na Mapy.cz.

Od dubna mohli uživatelé Mapy.cz zkoušet, proklikávat a dávat zpětnou vazbu na změny a úpravy ve veřejné betě. O tom, že si svůj názor nenechali jenom pro sebe, svědčí i kompletní změna vzhledu zkušební verze webu. „Bylo zajímavé sledovat, jak popularita zkušební verze webu mezi uživateli roste. Na začátku jsme zaznamenávali přibližně stovku uživatelů denně. V posledních dnech toto číslo vzrostlo až na cca 10 000 lidí, kteří denně navštívili betaverzi a nechávali nám důležitou zpětnou vazbu. Té jsme měli opravdu hodně a postupně zapracovali většinu postřehů. Co nás těší je fakt, že šlo převážně o pozitivní reakce, nebo požadavky na úpravy, které jsme měli nebo máme v plánu dodělat,“ řekl Martin Fuks, manažer produktového týmu Mapy. 

To, co zatím uživatelé v ostré verzi nenaleznou je možnost zakoupení si vlakových jízdenek přes službu Bileto.cz, která zatím běží v testovacím režimu „Tlačítko pro přímý nákup jízdenky přes Bileto.cz přibude, jakmile služba přejde do ostrého provozu. Nicméně se nám podařilo zakomponovat vyhledávání vlakových spojů, takže si uživatel může snadno naplánovat svoji cestu,“ řekl Aleš Vitinger, produktový manažer Mapy.cz.

Kam se v létě jít vykoupat? Mapy.cz poradí v nové letní vrstvě
Společně s poslední úpravou vzhledu byla na Mapy.cz přidána i nová letí vrstva. Ta udělá radost především vodákům a fanouškům vodních sportů. „Ve spolupráci s Hydromagazínem jsme pro vodáky připravili podrobné informace, například rozlišení sjízdných řek a k nim doplnění přes 6 000 objektů (jezy, mosty, upozornění atd.) se zvýrazněním nebezpečných míst. Dále aquaparky, kryté bazény a koupaliště, jejichž databázi čerpáme z Firmy.cz, díky kterým uživatelům můžeme nabídnout informace třeba i o otevírací době. Kromě spolupráce s weby jako Naturista.cz (přes 100 míst, pro vyznavače naturistických pláží) či Kdesekoupat.cz (koupání v přírodě) sama kartografická redakce do této mapové vrstvy zapracovala objekty, jako jsou lodní doprava, půjčovny lodiček, přívozy, umělé slalomové kanály, vodní vleky a místa pro plachetní sporty,“ popsal Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce Mapy.cz. Stejně jako v České republice bude letní mapa postupně doplněna i do podrobných map Slovenska.

image

Aktualizace mobilní aplikace Mapy.cz již brzy
Společně s nasazením nových map se velice brzy dočká aktualizace i mobilní aplikace Mapy.cz. Přibude do ní například již zmiňovaná letní vrstva. Nejvíce však potěšíme uživatele ze Slovenska či turisty, kteří se do této destinace chystají. „V průběhu července přidáme do mobilní aplikace offline mapy Slovenské republiky. Naším cílem je nabídnout slovenským uživatelům mapy ve stejné kvalitě a s podobným obsahem jako v České republice,“ řekl Fuks. Ještě letos jsou v plánu také aplikace Mapy.cz určené pro tablety.

Další informace o nových mapách se dočtete na našem PR Blogu.


image

Kuba

Sdílet na sítích