Tým pod patronací Seznam.cz vítězem soutěže Global Management Challenge!

25. března 2011

Tuto středu 23.3. proběhlo v prostorách Staroměstské radnice slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Global Management Challenge, největší soutěže na světě v oblasti simulace strategie řízení společnosti.

Generálním partnerem 10. ročníku byl Seznam.cz a mediálním partnerem již tradičně pracovní server Spráce.cz. Ceny nejlepším předávala tisková mluvčí Seznam.cz Irena Zatloukalová.

Jedná se o celosvětovou soutěž, která probíhá nejprve v národních kolech. Do letošního ročníku soutěže se zapojilo na 350 000 studentů a manažerů z celého světa, kteří vytvořili modelové výrobní společnosti soutěžící na virtuálních trzích EU a NAFTA s cílem dosáhnout nejvyšší ceny za akcii a nejlepšího postavení na trhu na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určilo i vítězný tým soutěže.

Foto 1

Do českého národního kola se od konce listopadu 2010 zapojilo celkem 730 účastníků – studentů, kteří soutěžili ve 190 týmech. Hlásili se studenti z vysokých škol po celé ČR. V této vysoké konkurenci bylo velice těžké uspět. Každý, kdo se ze základních kol probojoval, dále musel prokázat schopnosti strategického plánování a řešení nečekaných událostí. Jednotlivé týmy mohly využít pomoci svých „patronů“, firem, které jim poskytovaly záštitu. V národním finále bylo celkem 8 týmů, tři z nich soutěžily  pod patronací společnosti Seznam.cz.

A byly více než úspěšné! Vítězem soutěže se stal tým jménem „Gekko“ tvořený studenty Západočeské univerzity a na třetím místě se umístil tým s originálním názvem Second place is for losers. Vítěz se vypraví na celosvětové finále Global Management Challenge 2011 konané v Macau. Bez zajímavosti není, že právě zde v sezoně 2006–2007 porazil český tým zbytek světa.

Foto 2

Seznam.cz a Sprace.cz podpořili tuto akci s cílem prezentovat se před studenty a oslovit tak potenciální zaměstnance. Jsme firma plná mladých lidí a zdaleka u nás nepracují jen programátoři. Máme zájem podporovat a získávat lidi, kteří jsou schopni strategicky uvažovat a mají ten mladický potenciál a drive, který předvedli studenti v národním kole GMC. Chceme podporovat tuto soutěž i do budoucna. A samozřejmě uděláme maximum pro to, abychom tým pod naší patronací pomohli do světového finále vybavit dalšími potřebnými dovednostmi. Přejeme klukům hodně štěstí.

Klání, do něhož se zapojili zejména studenti z řad státních i soukromých vysokých škol, prověřilo nejen kvalitu, ale i komplexnost teoretických a praktických manažerských dovedností všech soutěžících. Zájem vyzkoušet si „nanečisto“, jak se řídí společnost, mají převážně muži (531 proti 199 ženám). Simulace modelu virtuálního trhu, který pracuje na základě speciálně vyvinutého softwaru, je navíc velmi blízká realitě.  Více detailů o soutěži najdete zde http://www.czechgmc.cz.

Těšíme se na příští ročník ;)

Jan Votruba
Honza

Sdílet na sítích