Seznam.cz se zapojil do projektu „Český internet pomáhá“

21. března 2011

Seznam.cz se rozhodl podpořit společný projekt nadace Konta BARIERY a organizace Člověk v tísni nazvanou Český internet pomáhá. Jedná se o projekt, při jehož podpoře se spojili nejen největší hráči českého internetu, ale i řada menších společností.

Společně budou upozorňovat na sbírku, která probíhá od 21. března. Každý, kdo bude mít zájem pomoci konkrétním lidem, si může jejich příběhy přečíst na speciální webové stránce http://www.internetpomaha.cz. Zde také najdou informace, jakým způsobem přispět. Možností je samozřejmě více – od dárcovských DMS až po přímou platbu na konto obou organizací.

Pomoci můžete například čtyřiadvacetiletému Kryštofovi, který se po nečekaném úraze, po té co se probral v nemocnici, dozvěděl, že možná bude hýbat rukama, ale už nikdy nebude chodit. Zlomil si obratel a měl přerušenou míchu. Posledního půl roku strávil na spinální jednotce Krajské nemocnice v Liberci. Je to velký bojovník. Před úrazem rád sportoval, věnoval se muzice a se svoji kapelou koncertoval. Nyní ho čeká kromě dokončení studia Fakulty strojní na ČVUT a návratu do práce (ke 3D modelařině na počítačových programech) také zařízení zcela nového bezbariérového bydlení. Jeho současný byt není pro život na vozíčku uzpůsoben. Do začátku bude také potřebovat vlastní kvalitní lehký a snadno přepravitelný vozík. Ten bohužel stojí více než 80 000 Kč, což je pro něj obrovská částka. Kryštofův příběh Vám blíže v tomto týdnu představí i zpravodajský server Novinky.cz.

Bariéry

Pokud chcete Kryštofovi pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím projektu Český internet pomáhá. Podívejte se na jeho stránky a zjistěte, jak můžete pomoct i Vy. Přispět můžete libovolnou částkou, kterou můžete poslat různými cestami. Vše zjistíte na http://www.internetpomaha.cz. Kromě Kryštofova příběhu můžete díky tomuto projektu pomoci i dvanáctiletému Lukáškovi na speciální rehabilitační přístroj Motomed, podpořit vzdělávání v Etiopii nebo zlepšit zdravotní péči pro znásilněné ženy v Kongu.

Děkujeme, že spolu s námi pomáháte.

Irena Zatloukalová
Irena

Sdílet na sítích