Kde v zahraničí natankovat poradí Mapy.cz

15. června 2017

Mapy.cz přináší všem cestovatelům přehled o cenách pohonných hmot z těch nejfrekventovanějších destinací, kam Češi vyráží v létě na dovolenou. Lidé nyní vedle informací o tom, za kolik natankují litr benzinu doma a v sousedním Slovensku, najdou ceny z Francie, Itálie, Chorvatska a Španělska. Dobrodruzi, kteří se vypraví až za oceán, mohou využít přehled čerpacích stanic z některých částí Austrálie.

image

Náhled zobrazení na desktopu ve větší kvalitě ke stažení.

„Přidali jsme data z více než 26 tisíc čerpacích stanic, z open dat jednotlivých zemí, které je zdarma zpřístupňují široké veřejnosti. Aby se lidé o dovolených mohli spolehnout na to, že jsou aktuální, počítáme s aktualizací nejméně čtyřikrát do hodiny,“ říká Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz a doplňuje: „Před létem, kdy lidé vyrážejí na cesty za hranice, tak doplňujeme současné tuzemské a slovenské čerpací stanice. Na jejich sběru spolupracujeme se společností CCS už rok (od 14. 6. 2016).“

image

Náhled zobrazení v mobilní aplikaci ve větší kvalitě ke stažení.

Cestování po vlastní ose je pro mnoho Čechů stále velmi oblíbené, protože s sebou přináší nezávislost a pohodu. „Pro co nejjednodušší orientaci uvádíme ceny za litr v lokální měně,“ dodává Jan Štěpán. Ti, kteří budou chtít rychle částku přepočíst na koruny, mohou využít například vychytávky ve vyhledávání přímo z domovské stránky Seznam.cz. Stačí do příkazového řádku zadat částku v dané měně a výsledky vyhledávání okamžitě zobrazí převod na české koruny podle aktuálního kurzu ČNB.

image

Náhled převodu měn ve větší kvalitě ke stažení.

Martin

image
Sdílet na sítích