Seznam.cz majetkově vstupuje do společnosti Zavezu

25. ledna 2017

Společnost Seznam.cz koupila 17% podíl ve společnosti Zavezu, která provozuje doručovací komunitní aplikaci. Spolujízdu pro věci podpoří česká internetová jednička také marketingově a bude ji postupně integrovat do svých vybraných služeb.

„Zavezu je platforma, která nabízí alternativní způsob dopravy zásilek k těm, které všichni známe, ať už jde o poštu či kurýra. V synergii s ní vidíme velký potenciál. Jako první startujeme s obligátní službou, která také funguje na peer-to-peer základech – je jí Sbazar. Postupně budeme pokračovat se začleňováním Zavezu i do dalších našich služeb, kde to oběma stranám dává smysl,“ uvádí k majetkovému vstupu Tomáš Kapalín, místopředseda představenstva společnosti Seznam.cz a ředitel rozvoje podnikání, a dodává: „Důležité je, že naše spolupráce není založená na exkluzivní smlouvě mezi oběma společnostmi. Znamená to tedy, že se nebráníme tomu, aby podobná produktová integrace jako je ta u Sbazaru probíhala i na službách jiných provozovatelů. Spolu se Zavezu se totiž chceme podílet na rozvoji platformy jako takové. Příležitost vidíme i v jejím rozšíření tak, aby nebyla určená pouze pro jednotlivce, ale i pro firmy. Rovnou se zde nabízí další potenciální synergie pro inzerenty v segmentu Doprava v katalogu Firmy.cz.“

Seznam.cz tedy majetkovým vstupem zahajuje i pozvolnou integraci aplikace Zavezu.cz na svoje služby. Průkopníkem bude služba Sbazar.cz, kde bude v prvním kroku informovat nakupující i prodávající o možnosti využití tohoto alternativního způsobu přepravy v notifikačních e-mailech s potvrzením či doručením odpovědi na inzerát. Nedostanou je jen ti, kde by nabídka převozu nedávala smysl – například při nabídce služeb, nemovitostí či zvířat. „Zavezu.cz může být pro některé prodávající na serveru Sbazar řešením, jak pohodlně a téměř bez starostí zajistit doručení vybrané věci. Dokážu si představit, že vymyslet, jak zabalit a nechat přepravit dětské kolo nebo kočárek, může některé lidi odradit od jejich prodeje přes internet. Se Zavezu už by ani tyto kousky neměly být pro nikoho strašákem,“ komentuje Pavel Kolář, produktový manažer služby Sbazar.cz. Další kroky integrace Zavezu na Sbazar.cz budou probíhat i s ohledem na uživatelské reakce.

Protože je společným cílem obou partnerů platformu Zavezu dále rozvíjet a hledat její co nejširší uplatnění, podpoří Seznam.cz Zavezu nejen již zmiňovanou koupí podílu, ale i formou displayové reklamy na svých serverech.

Tiskovou zprávu Zavezu.cz najdete na stránkách společnosti.

Zavezu.cz je doručovací komunitní služba, jež vychází vstříc všem, kteří potřebují převézt předměty různých rozměrů. Poté, co si uživatel aplikaci stáhne do chytrého telefonu (iOS či Android) nebo vyhledá web www.zavezu.cz a zaregistruje se, stačí jen zadat, jaký typ předmětu je třeba přepravit, odkud a kam, kdy a za jakou cenu. Následně si zadavatel poptávky vybere z nabídek ověřených převozníků, ať už podle ceny, hodnocení či třeba sympatií. Samotnou přepravu zásilky pak může po celou dobu sledovat a platí až po jejím úspěšném vyřízení. Zavezu.cz nabízí výhody také převozníkům – ti si na svých cestách mohou přivydělat závozem věcí zcela podle svých možností. Pojistným partnerem Zavezu.cz je pojišťovna Generali.

Sdílet na sítích