Nový Seznam.cz Email v testování

12. ledna 2017

Aktualizováno 30. 3 .2017: Po více než dvou měsících testování trvale přepínáme všechny e-mailové schránky na desktopech do nové podoby. „Tu si lidé mohli od 1. 3. 2017 nezávazně vyzkoušet a prostřednictvím zpětné vazby nám dát vědět jak jsou spokojeni a co v nové verzi postrádají. Aby majitele účtů změna nezaskočila, připravili jsme pro ně krátkého průvodce. Upozorní je na změny v přístupu k nastavení a odhlášení či na nové možnosti psaní zpráv,“ říká David Finger, produktový manažer Seznam.cz Email.

Obrázek ke stažení ve větším rozlišení.

Seznam.cz Email dnes, 12. 1. 2017, nasazuje do testování novou podobu své desktopové verze. Změn dozná nejen samotný vzhled schránky, ale také způsob, jakým lidé píší a čtou zprávy, spravují svůj adresář, či technologie, na níž služba funguje. „Testování ve veřejném labu uživatelů potrvá několik týdnů. Teprve poté nasadíme změnu pro všechny uživatele,“ říká David Finger, produktový manažer Seznam.cz Email.

E-mailová schránka je v první řadě o posílání a přijímání pošty. Tomu odpovídají veškeré novinky. Jednou z větších změn je například možnost otevření více rozepsaných zpráv najednou a zároveň čtení detailu doručené zprávy. To má lidem usnadnit pohyb mezi e-maily a práci s nimi. „Tomu jsme podřídili všechny úpravy. Od způsobu samotného psaní zpráv, přes funkce adresáře, až po vzhled. V návaznosti na to, se změny se dotknou také responzivní verze na mobilních telefonech,“ komentuje David Finger.

image

Obrázek ke stažení ve větším rozlišení.

Další novinky se dotknou zejména designu. Ty mají usnadnit orientaci a pohyb ve schránce. „Velmi úzce na to navazuje i integrace adresáře. Očekáváme, že změny umožní lidem rychlejší orientaci v kontaktech a jejich jednodušší správu,“ doplňuje Finger.

image

Obrázek ke stažení ve větším rozlišení.

Desktopová verze pracuje na technologickém podvozku, díky kterému má rozhraní celkově menší datový objem, a je tedy rychlejší. „Chceme získat co nejvíce zpětné vazby od lidí, kteří naši službu využívají. Zájemci, kteří by se chtěli do labu v tuto chvíli přihlásit, nás mohou kontaktovat na adrese email2017@firma.seznam.cz,“ uzavírá Finger.

Blanka

image
Sdílet na sítích