Mapy.cz pomohou v nesnázích. Do aplikace přidaly První pomoc

Mapy.cz dnes přidaly užitečnou funkci První pomoc. V krizové situaci lidé přímo z aplikace vytočí linku tísňového volání, zobrazí si na mapě nebližší pohotovost či horskou službu, nebo dokonce poskytnou první pomoc díky praktickým návodům. Samozřejmostí je i funkce pro sdílení aktuální polohy, kterou Mapy.cz upravily pro snadnější použití. Stačí kliknout na bod ukazující polohu člověka v mapě.  

První pomoc najdou lidé v hlavním menu aplikace Mapy.cz hned pod offline mapami. V případě akutní situace, která se může stát na výletě nebo i doma, mohou využít tlačítko pro vytočení čísla tísňového volání 112. To má tu výhodu, že na něj lze volat bez vložené SIM karty, bez aktivovaného roamingu v zahraničí, ale i v tuzemsku na místech bez signálu. „Aplikace také obsahuje postup první pomoci v několika vybraných vážných situacích, které jsme konzultovali s Českým červeným křížem. Patří k nim například bezvědomí, popáleniny nebo dušení. Pokud se však člověk dokáže dopravit například do nemocnice sám, stačí kliknout na tlačítko Pomoc v okolí. V mapě se mu zobrazí všechna nejbližší zařízení od pohotovostí po nemocnice či horské služby,“ uvádí Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz, a doplňuje, že „i kdyby První pomoc v aplikaci pomohla jen jednomu uživateli Mapy.cz z tisíce, tak je to skvělý pocit a funkce dává smysl.

Obrázek ke stažení ve větší velikosti.

„To, kde se člověk nachází, je jedním z důležitých aspektů každé krizové situace. Proto jsme současně s přidáním První pomoci zaktualizovali i funkci pro sdílení polohy. Lidé ji najdou v mapě, pokud kliknou na modrý bod ukazující jejich aktuální polohu,“ vysvětluje Jakub Faifer. Vygeneruje se jim díky tomu odkaz, který lze sdílet prostřednictvím sms, e-mailu či Facebooku, a adresátovi se poloha zobrazí opět přímo v aplikaci nebo na webové stránce Mapy.cz. Funkci, kterou dnes lidé běžně využívají například při schůzkách, tak mohou využít právě i v nesnázích. Snadno a rychle předají svým přátelům a rodině svou aktuální polohu.

Obrázek ke stažení ve větší velikosti.

Aktualizace je zatím dostupná pro Android aplikace. Brzy se však dočkají i ti, kteří vlastní iOS.

Martin

image
Sdílet na sítích