Seznam.cz E-mail dává možnost založení schránky na vlastní doméně a zdarma

30. března 2016

Přejete si snadno a rychle e-mailovou adresu například ve tvaru nejlepsi@hospoda.cz? Od nynějška žádný problém, máte-li takovou doménu zaregistrovanou nebo je stále ještě volná. Lidé s vlastní doménou mají možnost pořídit si na ní až deset adres, které mohou následně používat přímo na službě Seznam.cz E-mail. Všechny funkce, na které jsou uživatelé zvyklí, zůstanou zachovány v plném rozsahu. Služba je k dispozici zdarma.

Seznam.cz E-mail nově umožňuje využití adresy zřízené na vlastní doméně. Registraci je možné provést na mojedomena.seznam.cz. „V praxi to znamená, že pokud jste si zaregistrovali u některého doménového registrátora vlastní doménu, můžete si ji v jednoduchém průvodci propojit se svým účtem. Následně si zde můžete vytvořit až deset adres, které máte možnost používat jednoduše přímo v našem rozhraní. V celém procesu je složitější pouze přesměrování MX záznamu v systému DNS, které je nutné provést u registrátora domény. Ten může v závislosti na registrátorovi trvat i delší čas,“ popisuje David Finger, manažer služby Seznam.cz E-mail.

image

Lidé tak získávají možnost používat plnohodnotně Seznam.cz E-mail se všemi jeho funkcemi i přístupností s jejich vlastními adresami – a to včetně již dosud platných výhod, jako je datově neomezená schránka či antispamové řešení. „V současné době může být například pro drobné podnikatele složité, zajistit si poštovní schránku na vlastní doméně. Právě pro tuto skupinu lidí nabízíme jednoduchou cestu a navíc zdarma,“ říká David Finger a doplňuje: „Tato funkce je dostupná pro kohokoliv, neznamená to ale, že nebudeme hlídat, zda adresy nejsou následně zneužívány pro rozesílání nevyžádaných obchodních sdělení, či velkých objemů newsletterů“ Tato funkce tedy není náhrada rozesílacího řešení například pro marketéry.

Blanka

image
Sdílet na sítích