Pěšky nebo na kole za hranice: Mapy.cz spustily Turistické mapy světa

26. října 2015

Cyklisté i fanoušci pěší turistiky mohou začít promýšlet sezónu 2016. Mapy.cz totiž dnes spustily Turistickou mapu světa obsahující i cyklotrasy, kde současně nechybí funkce plánování. Nová mapová vrstva zahraničí čerpá data z detailních podkladů OpenStreetMap, která Mapy.cz zobrazují pomocí vlastního mapového klíče, stejně jako jej používají v České republice a na Slovensku. Turisté jistě ocení i stínovaný reliéf terénu v nejpodrobnějším zoomu.

Vydat se pěšky na výlet nebo vyjet na kole bez obav i za hranice známého prostředí České republiky už díky nové mapové vrstvě na Mapy.cz nemusí být problém. Mapy.cz totiž dnes spustily Turistickou mapu světa. „Turistickou mapu s cyklotrasami spouštíme s předstihem před nadcházející sezónou, abychom v plánovači cyklotras stihli vyladit potřebné detaily. Milovníci cykloturistiky se zároveň mohou včas seznámit s trasami, které budou mít možnost si pro příští sezónu uložit a zobrazit offline v mobilní aplikaci Mapy.cz, vysvětluje Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.

image

Obrázek ke stažení.

V nové Turistické mapě světa využívají Mapy.cz data z detailních podkladů OpenStreetMap, která zobrazují pomocí vlastního turistického klíče. Proto zde lidé najdou turistická a cykloturistická značení i nejpodrobnější zoomy tak, jak je dosud znali z České republiky a Slovenska. 

image

Obrázek ke stažení.

V mapě všech evropských států je k dispozici také stínovaný reliéf terénu„Cyklisté i ostatní turisté si díky vyznačeným vrstevnicím mohou udělat rychlou představu o tom, kde terén stoupá a klesá nebo jak je členitý, doplňuje Martin Fuks. Vrstevnice celého světa plánují Mapy.cz přidat do konce roku, výškový profil trati pak do jara 2016.

Honza

image
Sdílet na sítích