Hry.cz spouští veřejné testování nového konceptu: Vše důležité o hrách nyní na jednom místě

2. října 2015

Hry.cz představují zcela nový koncept. Namísto pouhého zprostředkování on-line hraní se promění v místo, kde si každý vybere tu nejlepší hru, a to pro jakoukoliv platformu. Dříve byl problém najít dobrou hru, protože jich byl nedostatek. V současnosti vzniká každý měsíc řádově stovka nových her a udržet si o nich přehled je pro běžného člověka takřka nemožné. Nově mu to na Hry.cz usnadní redakce složená z odborníků na slovo vzatých. Na šéfredaktorskou židli usedne Martin Bach. Z dalších spolupracovníků redakce uveďme například Lukáše Grygara, který na internetové televizi Stream.cz každý týden uvádí pořad Games TV.

Hry.cz nově nabízí katalog her, kde si každý podle vlastních preferencí najde svého favorita. Výběr přitom nemusí být nijak omezen ani typem zařízení, ani platformou. Jde o největší změnu v novém konceptu serveru, který původně sloužil jen k on-line hraní her. Nyní se možnosti rozšiřují i k počítačům, mobilním zařízením a konzolím. Filtrovat hry je možné podle stáří nebo jejich hodnocení. Hry jsou rozděleny samozřejmě také podle typu hry a žánru. Jakmile si člověk vybere, může rovnou začít hrát zdarma nebo hru koupit či stáhnout, podle toho, co je v nabídce dostupné. „Nápad na portál vznikl, když jsme si navzájem v kanceláři s kolegy vyměňovali zkušenosti s hrami a doporučovali si ty nejlepší. Přitom jsme zjistili, že nemáme a ani neznáme službu, která by toto poskytovala,“ dodává Marek Vacek, produktový manažer služby Hry.cz.

Obrázek ke stažení.

Ke každé hře redakce připravuje speciální obsah. „Novou redakci jsme se rozhodli složit z předních specialistů na herní tematiku v Česku. Šéfredaktorem se stal Martin Bach, jehož jméno je v herním světě pojem. Je šéfredaktorem a vydavatelem časopisu LEVEL a více než čtyři roky byl viceprezidentem Asociace herního průmyslu České republiky. Redakci tvoří zkušený tým z Tiscali, který už rok připravuje pro internetovou televizi Stream.cz pořad Games TV, kterým provádí herní guru Lukáš Grygar. Už dnes nachystali pro fanoušky řadu podrobných recenzí včetně rad i tipů, jak na kterou hru, aby byl herní zážitek co největší,“ uvádí Marek Vacek.

Obrázek ke stažení.

„Pro změnu celého konceptu jsme se rozhodli po pečlivých úvahách. Doba postoupila a dnes už se hry hrají i trochu jinak, než tomu bylo v čase původního portálu Hry.cz. Vznikly nové platformy, díky kterým je hraní dostupné každému a všude. Proto představujeme tento tzv. produktový pivot,“ vysvětluje Marek Vacek, produktový manažer služby Hry.cz. 

Obrázek ke stažení.

Do konce října poběží stávající i nová služba souběžně. Cílem tohoto testovacího období je sesbírat zpětnou vazbu a ladit betaverzi serveru Hry.cz. Všichni, kdo se budou chtít do testování zapojit, najdou novou službu na stránce nove.hry.cz. Stávající podobu Her pro věrné fanoušky zachováváme na duelovky.cz

Pro milovníky nových technologií ještě dodejme, že Hry.cz jsou isomorfní aplikace postavená na IMA.js. Důsledkem je rychlost, stabilita, možnost rychlých aktualizací a lehká indexovatelnost vyhledávači. Stejně jako nová domovská stránka Seznam.cz jsou také provozovány v Docker kontejnerech. Nové Hry.cz jsou tak na pomyslném technologickém ostří.

Táňa Lálová,

PR specialista

Sdílet na sítích