Seznam.cz Email chystá ukončení podpory služby OpenID

20. července 2015

Od 1. 9. 2015 Seznam.cz Email ukončuje podporu služby OpenID. Celé září budou mít lidé ještě čas si zřídit alternativní způsoby přihlašování na své oblíbené webové stránky. Počínaje datem 1. 10. 2015 již nebude nadále možné OpenID využívat. Všem lidem, kteří budou potřebovat s přechodem pomoci, jsou až do konce září k dispozici pracovníci podpory společnosti Seznam.cz.

„Možnost přihlašovat se do emailu pomocí OpenID mají uživatelé od roku 2010. Vzhledem k tomu, že ji postupem času nahradily novější metody a počet aktivních účtů na OpenID klesá, rozhodli jsme se podporu této služby ukončit. Do konce prázdnin budeme přijímat hlášení problémů a budeme odpovídat na dotazy uživatelů. V září bude ještě stále možné se účtem OpenID přihlašovat a od října již služba nebude fungovat,“ vysvětluje David Finger, manažer Seznam.cz Email.

Základní tvar OpenID vypadá obdobně jako e-mailová adresa, ve které je však znak „@“ nahrazen zkratkou „id“. Všechny informace o tom, co je OpenID a jak lidé zjistí, zda se změna týká jejich účtů, se dovědí v nápovědě, popřípadě od technické podpory.

Blanka

image
Sdílet na sítích