Seznam.cz pomáhá mladým lidem z dětských domovů uspět na trhu práce

26. června 2015

Předáním certifikátu mladým lidem z dětských domovů vyvrcholil workshop, který připravila společnost Seznam.cz ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem a platformou Byznys pro společnost v rámci projektu New Job New Life. Absolventi získali ty nejdůležitější informace o tom, jak uspět na trhu práce. Dvoudenní seminář uspořádalo oddělení HR tuzemské internetové jedničky a jeho garantem se stala personální ředitelka Helena Kuklíková.

První část workshopu byla zaměřena na získání základních informací, například jakými cestami je možné hledat zaměstnání a co čekat po odeslání žádosti o pracovní místo. V praktické části si účastníci na vlastní kůži vyzkoušeli simulaci prvního telefonického kontaktu se zaměstnavatelem a probrali své životopisy a motivační dopisy.

image

Fotografie ke stažení v tiskové kvalitě.

Druhý den byl věnován vysvětlení pojmů, jako jsou pracovní smlouva, zkušební doba nebo výpovědní lhůta, a upřesnění, jaké jsou formy ukončení pracovního poměru či které dokumenty může zaměstnavatel požadovat při nástupu. V závěrečné části účastníci natrénovali praktickou přípravu na výběrové řízení a prošli přijímacím pohovorem nanečisto.

image

Fotografie ke stažení v tiskové kvalitě.

„Mám radost, že díky projektu New Job New Life můžeme pomoci mladým lidem z dětských domovů vstoupit co nejlépe na trh práce. Ze zpětné vazby jsme zjistili, jaké největší překážky na mladé čekají, a tomu jsme přizpůsobovali obsah praktických nácviků. Předáním certifikátů pro nás ale spolupráce rozhodně nekončí. Těší mne, že už dnes víme, že tři z účastníků získali práci a k tomu využili čerstvě získané znalosti. Již nyní připravujeme další workshop, který proběhne na podzim,“ dodává Helena Kuklíková, personální ředitelka společnosti Seznam.cz

image

Fotografie ke stažení v tiskové kvalitě.

„Naší snahou je připravovat děti a mladé lidi na samostatný život dlouho před tím, než dětský domov reálně opustí. Projekt New Job New Life, který realizujeme s platformou Byznys pro společnost, je vyvrcholením tohoto dlouhodobého úsilí, jehož hlavním cílem je zajistit mladým lidem pracovní uplatnění. Velmi nám proto pomáhají partneři jako Seznam.cz, kteří neváhají věnovat čas, chuť a své odborné zázemí. Tato podaná ruka je velmi ceněna a my si jí nesmírně vážíme,“ uvedla Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

image

Fotografie ke stažení v tiskové kvalitě.

Táňa

Sdílet na sítích