Mapy.cz spustily plánovač výletů. Vyrazte odkudkoliv v České republice

23. června 2015

Mapy.cz dnes spustily plánovač výletů. Díky nové funkcionalitě získáte na jeden klik výletní okruh s místy, které stojí za to vidět. Výlet se vám po výběru startovací polohy na mapě vytvoří na jakémkoliv místě v České republice, ať už hledáte v historickém centru Prahy nebo v nejzapadlejším koutě naší vlasti. Plánovač výletů tak dnes ve veřejné betě nahradí dosavadní plánovač okruhů.

Mapy.cz se dnešním dnem rozšířily o funkcionalitu, která usnadní českým turistům plánování letních výletů. Nový plánovač umí sestavit výletní okruh na jedno kliknutí. Kromě trasy uvidíte u mapy i itinerář včetně fotografií míst, která máte po cestě a stojí za to vidět. Zdaleka se nejedná pouze o hrady a zámky. V okruhu se objeví pod body zájmu (POI) společně s popiskem a  fotkami, které zohlední aktuální roční období. V doporučeném okruhu budou Mapy.cz hledat i parkovací místa v okolí, vyhovět by tak chtěly těm, kdo se před výletem na zajímavé místo potřebují dopravit automobilem. Podstatné je, že výlet se po výběru startovacího místa na mapě vytvoří opravdu na jakémkoliv místě v České republice. Pokud jste právě v lesích Šumavy, nebo na brněnském náměstí Svobody, zobrazí vám plánovač výletů okruh, který začne právě tam, kde zrovna stojíte, nebo tam, kde si na mapě určíte, že chcete začít.

Mapy.cz myslely i na cyklisty, proto je možné si zvolit, zda se chcete na výlet vypravit pěšky nebo na kole. Plánovač počítá s tím, že cyklisté zvládnou i delší trasy, proto jim je automaticky takto vyhledá. Délku výletu je však možné v obou případech, tedy i u pěších, přizpůsobit. V tomto ohledu funguje plánovač výletů obdobně jako původní plánovač okruhů.  

image

Obrázek ve větším rozlišení.

Pokud používáte aplikaci Mapy.cz pro Android, budete mít výlet dostupný také offline ve svém telefonu. Výlet je možné naplánovat dopředu a uložit si jeho trasu na později do funkce „Můj batůžek“. Mapy.cz spouští plánovač výletů prozatím jen u webové verze v režimu beta. Chtějí nasbírat zpětnou vazbu a po zapracování nejčastějších požadavků přidat výlety i do mobilních aplikací.

Plánovač výletů nahrazuje dosavadní plánovač okruhů, který v původní podobě využívalo přibližně 100 000 uživatelů za měsíc. Jeho název se v menu Mapy.cz přejmenovává na „Výlet“. Nová a v českém kontextu jedinečná funkcionalita posouvá službu společnosti Seznam.cz opět blíže k českým uživatelům, kterým tak zjednodušuje práci s internetem. Úplně totiž odpadá nutnost výletní místa aktivně vyhledávat a složitě si výlety a program například na volný den plánovat.

Honza

image
Sdílet na sítích