Pusťte si Kancelář Blaník nebo Praha vs. prachy offline. Kdykoliv

4. června 2015

Pořady internetové televize Stream.cz, mezi něž patří mimo jiné Kancelář Blaník nebo Praha vs. prachy, si ode dneška pustíte i mimo dosah internetu. Nově si je diváci mohou stáhnout přímo do svých mobilních telefonů nebo tabletů s operačním systémem Windows Phone a pustit si je kdykoliv offline. V aplikaci je možné si nastavit maximální prostor paměti, který mohou stažené pořady zabrat, ale i konkrétní díly, jež se mají automaticky stahovat.

Počet přístupů na internetovou televizi Stream.cz přes aplikaci stále roste a již 15 % diváků z celkového počtu ji sleduje právě tímto způsobem. Proto si televize pro své diváky připravila další možnost, jak pohodlně sledovat všechny oblíbené pořady. Nově si je lidé mohou stáhnout přímo do svých mobilních telefonů nebo tabletů s operačním systémem Windows Phone a pustit si je offline i v místě s omezeným internetovým připojením. Pořady se jim budou ukládat buď do paměti telefonu, nebo na externí datovou kartu. 

V aplikaci si lidé nastaví, kolik maximálně paměti svých přístrojů chtějí pořadům „obětovat“, předvolí si oblíbené seriály, které chtějí stahovat automaticky, a definují kvalitu stahovaného obsahu. Jakmile je pak nový díl například Kanceláře Blaník nebo Praha vs. prachy v nabídce, uloží se zároveň do telefonu. Divák si pak automaticky stažený díl může pustit kdekoliv i tam, kde nebude připojen k internetu. Třeba v metru po cestě do práce nebo o víkendu na chatě. V případě, že divák na svém zařízení naplní vyhrazenou kapacitu paměti, stačí ji promazat a může stahovat dál.

Aktualizace obsahující možnost stahování pořadů do offline modu bude brzy dostupná také pro platformy iOS a Android. Seznam.cz se rozhodl vyvinout nejprve aplikaci pro zařízení s operačním systémem Windows Phone, kvůli nižšímu počtu dostupných zařízení s tímto systémem, což usnadňuje možnosti testování nové aplikace.

Aktualizace k 27. 7. 2015
Aplikace s offline režimem je nyní dostupná také pro zařízení s operačními systémy Android a iOS. Diváci si mohou aplikaci pro svůj operační systém vybrat na stránce mobilních aplikací společnosti Seznam.cz.

Martin

image
Sdílet na sítích