Nejnovější verze Seznam.cz Prohlížeče propojuje služby

Nasazením Seznam.cz Prohlížeče se spustila i pravidelná dávka aktualizací a funkcí, která lidem nejenom usnadňuje práci a pohyb na internetu, ale také ještě více propojuje služby společnosti Seznam.cz. S novou verzí 1.2.0 přibyly funkce, díky kterým si přeložíte cizí slovo pouhým kliknutím myši nebo zjistíte aktuální počasí přímo v Rychlé volbě.

Seznam.cz Prohlížeč v nejnovější verzi 1.2.0 je možné charakterizovat jako ještě více intuitivní a urychlující práci na internetu. První novinkou je nový slovník. Ten dokáže sám rozpoznat sedm jazyků a rovnou výraz přeloží do češtiny, a to při kliknutí pravým tlačítkem myši na cizí slovíčko, aniž by člověk musel sám definovat, z jakého jazyka potřebuje překlad. Mezi jazyky samozřejmě nechybí angličtina, němčina a francouzština. Seznam.cz Prohlížeč je tak přímo napojen na Seznam.cz slovník.

Druhá změna je patrná na první pohled po otevření karty s Rychlou volbou. Ta do sebe integrovala jinou službu společnosti Seznam.cz, a sice aktuální informace o počasí společně s teplotou, které se od dnešního dne zobrazují na pozadí miniatur oblíbených stránek. Snímek se řídí tím, jaké město pro předpověď počasí má uživatel vybrané na domovské stránce Seznam.cz. Připomeňme, že díky Rychlé volbě mají uživatelé internet v podstatě na dlani. S opakovanými návštěvami konkrétních webových stránek se na ně odkazující miniatury postupně ukládají a řadí dle četnosti zobrazení. Miniatury lze také dle libosti připnout, aby se ze svého místa nehýbaly.

image

Grafika Rychlé volby ve větším rozlišení.

Aktualizace Seznam.cz Prohlížeče navazují na první vlnu novinek, kterou Seznam.cz představil v březnu 2015. Všechny nové funkce byly přidány na základě podnětů od uživatelů, přičemž každý den desktopovou verzi prohlížeče použije na 10 000 lidí. Seznam.cz na prohlížeči dál pracuje a chystá další novinky. Soustředit se přitom bude na integraci služeb přímo do něj.

Lukáš

image
Sdílet na sítích