Experiment na domovské stránce Seznam.cz: Asistent

18. května 2015

Aktualizováno 31. 8. 2015

Seznam.cz spustil experimentální verzi Asistenta, který by měl umět uživatelům poradit takřka s čímkoliv. Například vyhledat odpovědi na dotazy, zamluvit stůl v oblíbené restauraci nebo třeba zarezervovat lístky na koncert. Červený boxík na testovací domovské stránce Seznam.cz bude po dobu asi dvou týdnů v první fázi experimentu nabízet odpovědi nikoliv automatické, ale od skutečných operátorů. 

Aktualizace k 31. 8. 2015

Pokračujeme s testováním Seznam.cz Asistenta. Ode dneška deset procent uživatelů serveru Zboží.cz dostane po dobu dvou týdnů příležitost vyzkoušet jej během nákupu na internetu. Seznam.cz Asistent se lidem ohlásí stejně jako v předchozím testu a i tentokrát budou  komunikovat se skutečnými operátory, kteří jsou připraveni jim pomoci. Cílem je usnadnit uživatelům online nakupování a poskytnout jim relevantní informace od prostého porovnání cen až po rady a tipy jak vybrat přesně ten produkt, jenž hledají.

Blanka

Možná už víte, že Seznam.cz ladí svou domovskou stránku. Dnes v rámci tohoto beta testování spustil i experimentální verzi Asistenta. Počítá s tím, že poběží od 18. května 2015 po dobu asi dvou týdnů. Přístup ke službě bude na pozvání, bude tedy nabídnut vybraným 1 000 uživatelům na testovací domovské stránce www.seznam.cz. Červený boxík, připomínající chatové okno, se smělou hláškou „Zařídím vám cokoliv“ se vybraným uživatelům objeví v pravém dolním rohu stránky po přihlášení. 

image

Po zadání dotazu je operátor, jehož křestní jméno je v Asistentovi viditelné, připraven zařídit pro uživatele první poslední. Vyhledá odpovědi na nejrůznější otázky, objedná nákup potravin, nebo třeba zamluví wellness hotel v Krkonoších. Rozhodně se nejedná o finální návrh podoby fungování služby, ale o experiment, jenž má sloužit pro získání zpětné vazby, která je v této fázi pro produktový tým tím nejzásadnějším. 

Uživatelé, kteří na testovací domovské stránce Seznam.cz ještě nebyli, se na ni mohou dostat přes odkaz „Zkusit nový Seznam.cz“ v zápatí aktuální domovské stránky. Pokud budou mít štěstí a budou mezi tisícovkou vybraných, zobrazí se jim i Asistent. Při prvním zobrazení testovacího webu se Asistent na druhé straně ohlásí sám, třeba tímto způsobem: „Vítejte v Asistentovi. Když potřebujete objednat jídlo, zarezervovat lístky, zajistit psí hotel nebo cokoli jiného, stačí to sem napsat.“

image

Adam

Sdílet na sítích