Třetina majitelů Smart TV ji využívá jen jako klasickou televizi

4. února 2015

image

Podle průzkumu Seznam.cz Výzkumníka zabývajícím se tím, jaké dovednosti mají internetově aktivní Češi s technologiemi, vlastní chytrou televizi 24 % dotázaných a 20 % uvažuje o jejím nákupu. Celá třetina jejích majitelů ji však používá jen jako klasickou televizi, 14 % dotázaných ji používá ke koukání na televizi a připojuje se skrze ni pouze na internet. Dalších 55 % využívá i další její funkce.

Mezi nejčastější funkce, které si lidé zapínají na svých Smart TV, patří internet (23 %), Youtube (12 %), možnost nahrávání pořadů (9 %), Skype (6 %) a také vítají možnost propojení s USB úložištěm (5 %). „O vlastnictví chytré televize nerozhoduje ani tak zájem o technologie, jako spíše finanční situace. Podle průzkumu ji vlastní 36 % domácností z nejvyšší příjmové kategorie (čistý příjem nad 40 tisíc měsíčně) a polovina podnikatelů se zaměstnanci,“ řekl Michal Nosek, specialista výzkumu trhu ve společnosti Seznam.cz.

Vlastníte chytrou televizi?

image

Nejstarším členem rodiny je počítač Otázky průzkumu také směřovaly na to, jak staré technologie lidé doma mají. Není překvapením, že nejnovějším zařízením v domácnosti bývá tablet, který má 46 % majitelů méně než jeden rok. Na druhém místě je mobilní telefon, nejméně často se vyměňuje počítač – 45 % počítačů v domácnostech je starších více než tři roky. 

image

image

Michal

Sdílet na sítích