Seznam.cz Email zpřísňuje svoji antispamovou politiku. Nově přidává nutnost identifikace domény pomocí DKIM

14. ledna 2015

image

Služba Seznam.cz Email od 1. dubna zpřísní svoji antispamovou politiku. Nově veškerá hromadná korespondence, která nebude obsahovat platný digitální podpis DKIM, bude automaticky vyhodnocována jako spam.

Téměř 80 % všech zpráv mířících do emailových schránek na Seznam.cz je nevyžádaná pošta. Po nedávném zveřejnění „Etického kodexu e-mailingu“ zpřísňuje Seznam.cz boj proti nevyžádané poště prostřednictvím technologie DKIM (DomainKeys Identified Mail). Platný DKIM se tak stane nutnou, nikoliv však postačující, podmínkou k úspěšnému doručení hromadné pošty zasílané do schránek Seznam.cz. Na zprávy s platným digitálním podpisem budou samozřejmě aplikovány další mechanismy antispamové kontroly tak jako doposud,“ popisuje David Finger, produktový manažer Seznam.cz Email. Absence digitálního podpisu DKIM může způsobit nárůst v množství hromadné pošty, která bude vyhodnocena jako spam, již před hraničním termínem 1. dubna 2015. Za účelem minimalizace případných problémů proto doporučujeme marketérům začít tuto technologii používat co nejdříve.

Kromě zavedení technologie DKIM bychom také rádi doporučili nasazení jednoduchého schvalovacího systému SPF (Sender Policy Framework). „V neposlední řadě by marketéři neměli zapomínat na náš vlastní nástroj Feedback loop pomáhající zvyšovat relevanci e-mailových databází odesílatelů hromadné pošty a zacílit jejich sdělení pouze na ty schránky, které o daný obsah mají skutečně zájem,“ doplnil Finger.

image
Kuba

Sdílet na sítích